Verrassende nieuwe inzichten

06
juni
2016

Posted by JoGo

Posted in Nee, er moet geen zand meer zijn

0 Comments

Na zijn snelle, inhoudelijk verrassende reactie van afgelopen zaterdag, krijgt de afscheidnemende burgemeester in de HBvL-maandagkrant uitgebreid de ruimte om zijn nieuwe inzichten met iedereen te delen.

Verrassing 1: niet de NV Kaulindus moet nu dringend de PRB-terreinen saneren, maar wel de Vlaamse overheid. Terwijl de absolute soldenprijs die de heer Coorevits en z’n Kaulindus-vennoten in 1990 betaalden toch publiek gemotiveerd werd vanuit de saneringsverplichting die op de nieuwe eigenaars rustte.

Verrassing 2: de zandcenten waren helemaal niet bedoeld om de financiƫle putten geslagen door desastreuze gemeentelijke vastgoedprojecten aan de Damburg en achter het gemeentehuis te dempen. De zandcentjes waren alleen bedoeld om voor de zandbaronnen nieuwe wegenis aan te leggen.

Hiermee is meteen wel een groot lokaal raadsel opgelost, nl. waarom de Kauliller schepen van Bocholter schulden in dit zanddossier geen publieke mening heeft. Of mag hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *